125 gr. tereyağ
200 gr. toz şeker
4 yumurta
1 çay kaşığı vanilya
¾ su bardağı+ 2 yemek kaşığı un
½ çay kaşığı tuz
Üstü için :
160 gr. sütlü çikolata
File fındık (orijinal tarifte Antep fıstığı vardı)
Fırını 180C de ısıtın. 20 cm.lik kare kalıba yağlı kağıt serip, kenarlarından 5’er cm. sarkacak şekilde ayarlayın. Yağı ve çikolatayı benmari usulü eritip, oda sıcaklığına getirin. Sonra şekeri ekleyip çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpın. Vanilyayı ekleyip karıştırın. Un ve tuzu çok karıştırmamaya dikkat ederek bu karışıma ekleyin. Kaba boşaltıp gerekirse spatula ile düzeltin. 35-40 dakika pişirin. Çıkınca oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Üstü için ; sütlü çikolatayı benmaride eritin. 5-10 dakika bekletip, ılınan çikolatayı browninin üstüne dökün. Üstüne de fındıkları veya fıstıkları serpiştirin. Çikolatanın sertleşmesi için buzdolabında bekletip servis edin.
Cafe Pepela
13/12/2010 at 16:43
Tek kelime ile 'nefis' ..
Benim gibi çikolata tutkunları için,karşı konulamaz bir lezzet brownie.Mezkur reçeteyi tecrübe etmiştim,hakikaten damak coşturuyor.Ellerine sağlık gülüm.Mutlu haftalar!
elifin terazisi
13/12/2010 at 17:54
Tadını hayal ediyorum da…..Ellerine sağlık, yarasın:)
Nilgün
13/12/2010 at 18:15
Mükemmel bir görüntü nefis bir lezzet, emeklerine ve ellerine sağlık..
umutluhayat
13/12/2010 at 18:18
enfes olmuş.ellerine sağlık canım.nasılda canım istedi.
umutluhayat
13/12/2010 at 18:18
enfes olmuş.ellerine sağlık canım.nasılda canım istedi.
**kalpkurabiye**deniz**
13/12/2010 at 18:19
canım ellerine emekelrine sağlık..
nefis bir şey bu browni yine olsada yesem anları:))
dokuzuncubulut
13/12/2010 at 18:24
Brownie'yi nasıl yaparsanız yapın bayılırım…
Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık olsun.
Sevgiler.
Swotpisces
13/12/2010 at 20:21
tatlı krizim geldi ne olacak şimdi? :)))
Pastane'den
13/12/2010 at 22:18
nefis nefis
ellerine sağlık arkadaşım
Beyaz Hanımeli
13/12/2010 at 23:16
Sevgili Cafe Pepela, gerçekten de çikolatanın verdiği lezzet muhteşem. Ellerine, yüreğine sağlık. Sevgiler.
Beyaz Hanımeli
13/12/2010 at 23:24
Canımcım, senin de o güzel ellerine sağlık. Sevgiler.
Beyaz Hanımeli
13/12/2010 at 23:24
Sevgili Nilgün, çok teşekkürler. Senin de ellerine sağlık. Sevgiler.
Beyaz Hanımeli
13/12/2010 at 23:25
Berna'cığım, sağolasın canım. Senin de ellerine sağlık.Sevgiler.
Beyaz Hanımeli
13/12/2010 at 23:27
Deniz'im, sağolasın canım. Ellerine, yüreğine sağlık. Sevgiler.
Beyaz Hanımeli
13/12/2010 at 23:31
İzgün'cüğüm, sağolasın arkadaşım. Senin de ellerine sağlık olsun. Sevgiler.
Beyaz Hanımeli
13/12/2010 at 23:32
Sevgili swotpisces, gerçekten brownie ismi bile insanın canını çektiriyor :)Sevgiler.
Beyaz Hanımeli
14/12/2010 at 00:03
Sevgili Aslı, gerçekten brownie ayrı bir lezzet. Ellerine sağlık olsun. Sevgiler.
Zencefil ve Tarçın
14/12/2010 at 15:16
Ellerine sağlık canım, muhteşem görünüyor.
Beyaz Hanımeli
14/12/2010 at 17:32
Sağolasın sevgili zencefil ve tarçın. Yüreğine sağlık. Sevgiler.
hdidem95
14/12/2010 at 18:35
canımın içi ne güzel olmuş geçenlerde bende yapmıştım hakkaten güzel oluyor ellerine sağlık sakıncası yoksa sana bir şey sormak istiyorum yarın görümcemin nişanı var şeker hamurundan kalpler yapacağım cupcakein üzerine süs için dik olarak saplamak istiyorum hamurları kurutmakmı gerekiyor kalıpla kestikten sonra cevaplarsan çok sevinirim öptüm sevgiler
Beyaz Hanımeli
14/12/2010 at 22:13
Didem'ciğim, sağolasın. Senin de ellerine sağlık canım.
Gülüm iki şekilde yapabilirsin. Birincisi kalıpla akşamdan kesip, dışarda bırak kurusun diye. Sabah yerleştirirsin. Bu genelde küçük boy ve kremalılar için ideal. İstersen de biraz kalın kesip alt taraflarından kürdan takıp öyle kurut. Kürdanla kapkeklerin üstüne monte et canım. Öpüyorum, sevgiler.
hdidem95
15/12/2010 at 11:01
bitanesi çok tşkler ben bilmeden ilk dediğin gibi yapmışım kuruttum şimdi üzerlerine yerleştirdim kocaman sevgiler öptüm
Beyaz Hanımeli
15/12/2010 at 16:36
Gülüm ne demek, rica ederim. Ellerine sağlık. Afiyet olsun hepinize. Eminim harika olmuşlardır. Sevgiler.