RSS

Limonlu cheesecake (peykek)

18 Şub

Daha önce yayınladığım ama tarifini zaman içinde yazmayı unuttuğum bir cheesecake. Tadı harika. Benim gibi eskiden cheesecake sevmeyenler bile rahatlıkla yiyebilir bence. Limonun aroması hem peynir hem de yumurta kokusunu ve tadını bastırıyor çünkü.
Tabanı için :

2 su bardağı ince öğütülmüş eti burçak bisküvi
125 gr. eritilmiş tereyağ

Üst kısmı için :

400 gr. labne peynir(oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı krem peynir
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 limonun kabuğunun rendesi (ince rendelenmiş)

Kelepçeli kalıbın dışını, yarısına gelecek şekilde alüminyum folyo ile kaplayın. Eritilmiş yağ ve bisküviyi karıştırıp, yağlanmış kelepçeli kalıba boşaltın. Kenarlarından 2 cm. yükseklik bırakarak iyice bastırın. Buzdolabına koyun. Bisküvili karışım buzdolabında donarken peynirli kısmı hazırlayın.
Oda sıcaklığındaki labneyi mikserin düşük hızında yaklaşık 1 dakika çırpın. Şekeri yavaş yavaş ekleyerek 1-2 dakika boyunca krema kıvamına gelene kadar çırpın. Arada yanlardaki kremayı kaşıkla sıyırın. Birinci yumurtayı kırın ve düşük hızda çırpın. Güzelce karışınca 2.ye ve 3.ye de aynı işlemi yapın. Limon kabuğu rendesini ekleyin ve hafifçe çırpın. Karışım iyi karışmış olacak ama çok çırpılmayacak. Hava kabarcıkları olmayacak (çatlamaması için). Peynirli karışımı bisküvili karışımın üstüne döküp hafifçe sallayın ki hava kabarcıkları yok olsun. Kalıbı, içinde sıcak su olan geniş bir tepsiye koyun. Önceden ısıtılmış fırında 165°C de yaklaşık 45 dakika pişirin. Çıktığında orta kısım hala cıvık olacak, soğudukça sertleşecek. Bıçakla kenarlarını ayırın ve yarım saat kadar dışarıda soğutun. Sonra buzdolabına kaldırın ve en az 4 saat buzdolabında bekletin.

 
24 Yorum

Yazan: 18/02/2011 in Genel

 

Etiketler: ,

24 responses to “Limonlu cheesecake (peykek)

  1. Akdeniz Kızı

    18/02/2011 at 13:03

    portakal, limon herşeye yakışıyor…özellikle tatlılarda çok severim ellerinize sağlık çok güzel görünüyor….

     
  2. xcelis

    18/02/2011 at 13:35

    Oo harika görünüyor o dilimi ben hemen alsam olurmu =)
    Hayrlı cumalar

     
  3. Nilgün

    18/02/2011 at 14:16

    Ellerine sağlık, hemde limon aromalı. Sağlıklı ve mutlu hafta sonları diliyorum..

     
  4. Öcal-mutfak-Esra

    18/02/2011 at 15:22

    limon dedinmi duracaksın 🙂 kesinlilke mükemmel bir tadı vardır,görüntüde şahane,ellerinize sağlık.

     
  5. **kalpkurabiye**deniz**

    18/02/2011 at 16:24

    canımm emeklerine sağlık..
    ne kadar nefis bir görüntü olmuş böyle:)
    aroması da şahane:)

     
  6. ♥ Hasretli Lezzetler ♥

    18/02/2011 at 18:48

    cok lezziz görünüyor canim.. ellerine emegine salgik! cici sevgiler 😉

     
  7. Cafe Portakal

    18/02/2011 at 19:25

    GEÇENLERDE İLK CHEESECAKE DENEMEM OLDU AMA PEK ISINAMADIM GÖRÜNTÜ HER ZAMAN BENİ CEZBEDİYOR AMA….
    ELLERİNE SAĞLIK

     
  8. Limon çiçekleri

    18/02/2011 at 20:26

    Ya öldürecekmisin sen insanı bu görüntülerle??Bayıldım görüntüye ellerine sağlık canım.

     
  9. Banu

    18/02/2011 at 20:29

    Canım hayırlı cumalar:)) Ellerine sağlık kek ve melek fiğürlü pasta nefis olmuş emeğine güzel gönlüne sağlık… sevgilerimle…

     
  10. Beyaz Hanımeli

    18/02/2011 at 20:43

    Aynı fikirdeyim sevgili akdeniz kızı, bende limon ve portakal aromasına bayılırım. Yüreğine sağlık, sevgiler.

     
  11. Beyaz Hanımeli

    18/02/2011 at 20:47

    Sevgili xcelis, ne demek tabiki buyur 🙂 afiyet olsun canım 🙂 Hayırlı cumalar.Sevgiler.

     
  12. Beyaz Hanımeli

    18/02/2011 at 20:48

    Nilgün'cüğüm, sağolasın. Yüreğine sağlık arkadaşım. Güzel bir hafta sonu diliyorum bende. Sevgiler.

     
  13. Beyaz Hanımeli

    18/02/2011 at 20:49

    Sevgili Esra, çok sağolasın. Bayılırım ben de limon aromasına. Yüreğine sağlık, sevgiler.

     
  14. Beyaz Hanımeli

    18/02/2011 at 20:50

    Deniz'ciğim, sağolasn tatlım. Yüreğine sağlık, sevgiler.

     
  15. Beyaz Hanımeli

    18/02/2011 at 20:51

    Sağolasın tatlı Hasret, senin de ellerine, yüreğine sağlık, sevgiler.

     
  16. Beyaz Hanımeli

    18/02/2011 at 20:55

    Ben de eskiden pek sevmiyordum ama yiye yiye alıştım sanırım 🙂 Hele ilk yediğimde resmen hayal kırıklığına uğramıştım 😦 Sanırım kullanılan peynir de tadı çok değiştiriyor.
    Çok sağolasın, yüreğine sağlık, sevgiler.

     
  17. Beyaz Hanımeli

    18/02/2011 at 20:55

    🙂 Sağolasın sevgili limon çiçekleri, yüreğine sağlık arkadaşım. Sevgiler.

     
  18. Beyaz Hanımeli

    18/02/2011 at 20:57

    Banu'cuğum, sağolasın. Hayırlı cumalar, yüreğine sağlık canım. Sevgiler.

     
  19. elifin terazisi

    19/02/2011 at 14:00

    Bende bazı tadlara temkinli yanaşırım ama senden onaylı olunca iş değişir, yarasın canımcıma:)

     
  20. anneanneninemekleri

    19/02/2011 at 15:23

    Peynirli tatlıları pek sevmem ama harika görünüyor.İyi dileklerin için teşekkürler hasta olan torunum değil eşim yanlış anlaşıdı galiba.SEVGİLER

     
  21. Beyaz Hanımeli

    19/02/2011 at 16:17

    Canımcım, çok tatlısın çok. İnsanın senin gibi bir arkadaşı olması çok güzel. Yüreğine sağlık canımcım. Çok çok öpüyorum.

     
  22. Beyaz Hanımeli

    19/02/2011 at 16:19

    Sevgili öğretmenim, çok teşekkürler, yüreğinize sağlık. Eşinizin hastalığını daha önceki postlarınızdan biliyorum, eşiniz için geçmiş olsun dileklerimi sunmuştum. Acil şifalar diliyorum tekrar. Sevgiler.

     
  23. yedirenk

    19/02/2011 at 19:31

    gerçektende güzel bir tarif,ellerine sağlık canım…

     
  24. Beyaz Hanımeli

    19/02/2011 at 19:43

    Sevgili yedirenk, sağolasın. Yüreğine sağlık.

     

Yorum bırakın