RSS

Domates reçeli

20 Eki



Bu yaz Edincik pazarında dolaşırken bu minik sevimli şeyleri gördük. ‘Aaa bu ne’ dedik saf saf :) ‘Domates,reçellik domates’ dediler. ‘Ayy çok şirin, nasıl yapılıyor reçeli peki?’ diye sorduk. ‘Bilmiyoruz ki’ dediler.Israrla alın, deneyin dediler. Biz de onları kıramadık. Aldık geldik. Ama nasıl yapılacağını bilmiyoruz :) eee nasıl yapacağız. İnternet te yok ki bakalım konu komşu nasıl yapmış :) Klasik üsül yapalım dedik ve yaptık :) Pişerken kokusu yemek gibiydi. Ama soğuyunca hiç de umulmadık bir başarı gösterdi :) Tadanlar ‘bu ne reçeli’ diyorlar. Söyleyince de çok şaşırıyorlar.

1 kg reçellik domates
1 kg toz şeker

Tencereye domatesleri bütün olarak koyduk. Üstüne şekeri döküp kısık ateşte pişrdik. Üstünde oluşan köpükleri topladık. Arada, bir kaşık alıp soğutup kıvamına baktık. Kıvamı biraz koyulaşınca ocağı kapattık. Ve merakla soğumasını bekledik :)
About these ads
 
22 Yorum

Yazar 20/10/2010 in Genel

 

Etiketler: ,

22 responses to “Domates reçeli

  1. Bayram Kombesi

    20/10/2010 at 20:43

    Patlican recelini gordugumden beri hic sasirmiyorum boyle seylere. Ama tadini merak ettim

     
  2. elifin terazisi

    20/10/2010 at 20:53

    Ellerine sağlık, Çanakkale'ye tatile gittiğimizde görmüştük. Yarasın canımcıma:)

     
  3. Beyaz Hanımeli

    20/10/2010 at 22:47

    Sevgili Bayram Kömbesi, gerçekten çok ilginç reçeller var. Ben de karpuz kabuğu reçelini görünce çok şaşırmıştım. Valla tadı bana çok ilginç gelmedi. Belki farklı yapılsa farklı olur tadı. Sevgiler.

     
  4. Beyaz Hanımeli

    20/10/2010 at 22:48

    Canımcım :) sağolasın. Ellerine sağlık. Öptüm sevgiler.

     
  5. umutluhayat

    20/10/2010 at 23:24

    harika olmuş.ellerinize sağlık.keşke buralarda bulsakta bizde yapsak.sevgiler.

     
  6. Beyaz Hanımeli

    20/10/2010 at 23:34

    Sevgili Berna, çok teşekkürler. İstanbul'da da pek bulunmuyor böyle şeyler. Ellerine, yüreğine sağlık. Sevgiler.

     
  7. Swotpisces

    21/10/2010 at 10:36

    Süper görünüyor, hiç denemedim doğrusu, elinize sağlık.

     
  8. Beyaz Hanımeli

    21/10/2010 at 22:18

    Çok teşekkürler swotpisces, yüreğinize sağlık. Sevgiler.

     
  9. **kalpkurabiye**deniz**

    21/10/2010 at 22:19

    aaaa dicem şaşırtıcı dicem ama en az bunun kadar şaşırtıcı bir reçel daha var patlıcan reçeli canım çok ilginç lezzetler ama sanırım bizim damak zevkimize aykırı azıcık:)

     
  10. Beyaz Hanımeli

    21/10/2010 at 22:52

    Evet Deniz'im isminden dolayı biraz farklı ama tadı bana o kadar tuhaf gelmedi. Bilmeden yersen anlaşılmıyor :)Hem farklı lezzetleri denemekte fayda var :)

     
  11. yemekbiraşk

    21/10/2010 at 23:27

    merhabalar, ben bu reçeli kreçle yapıyorlar sanıyordum demek değilmiş
    elinize sağlık
    balık pastanızda nefis olmuş
    sevgiler..

     
  12. Beyaz Hanımeli

    21/10/2010 at 23:39

    Sevgili yemekbiraşk, güzel sözleriniz için çok teşekkürler. Dediğim gibi orada internet olmadığı için ve bilen kimseyi de bulamadığımız kafamıza göre takıldık :) Gerçi sonuç hiç de fena olmadı. Sevgiler.

     
  13. www.sendepisir.com

    22/10/2010 at 16:22

    Ne kadar güzel görüntüleri var onların öyle, keşke İzmir'de görsem de yapsam. Ellerinize sağlık harika görünüyorlar. Sağlıkla kalın, iyi hafta sonları..
    http://www.sendepisir.com / Nilgün

     
  14. Beyaz Hanımeli

    22/10/2010 at 16:47

    Nilgün hanım, çok teşekkürler. Sizin de ellerinize, yüreğinize sağlık. Sevgiler.

     
  15. hdidem95

    22/10/2010 at 22:40

    ne değişik canım benim ellerine sağlık denemek lazımda nerden bulacaz bu domatesleri:))) bakalım varmı acep öptüm sevgiler

     
  16. Beyaz Hanımeli

    22/10/2010 at 22:52

    Valla ben de hiç görmedim buralarda Didem'ciğim. Sanırım çok yetiştirilen bişey de değil. Çok öptüm canım. Ellerine sağlık. Sevgiler.

     
  17. ozgur

    23/10/2010 at 15:28

    Domates buralarda çok pahalı be bacım :(
    Kayınvalidem de bir kez havuç reçeli yapmıştı,değişikti:)
    Balık pastaya bayıldığımı söylemişmiydim?

     
  18. Beyaz Hanımeli

    23/10/2010 at 19:13

    Valla doğru söylüyorsun sevgili Özgür. Buralarda da ateş pahası. Değil reçel yapmak salata için bile almak mantıksız bu fiyata. Ama bunlar ucuz olduğu zamandan kalma :) Havuç reçeli nasıl oluyor acaba? denemek lazım :) Balık pastayı beğendiğine sevindim arkadaşım:) Teşekkürler, sevgiler.

     
  19. gutguturuna

    25/10/2010 at 14:37

    domateslerin rengi ne güzelmiş..bende tadını çok merak ettim..insan hayal edemiyo..ellerine sağlık..

     
  20. Beyaz Hanımeli

    26/10/2010 at 22:28

    Valla doğrusu tadı benim de ummadığım bir tad oldu. Senin de ellerine sağlık sevgili gutguturuna. Sevgiler.

     
  21. TATLI TUZLU

    07/12/2010 at 23:02

    GERCEKTEN ENTERESAN BULURSAM DENERIM RECEL TUTKUNUYUM CÜMKÜ,PATLICAN RECELINI DENEMISTIM.Tutturamadim.Patlican tadi kaldi.Bi de lapa gibi oldu.Ama bayiliyorum böyle degisik kültürlerin kaynasmasina yemek icmek derken insanlar birbirini taniyor.ISTE BARISIN ANAHTARI BU….

     
  22. Beyaz Hanımeli

    08/12/2010 at 00:50

    Sevgili tatlı tuzlu, çok teşekkürler. Haklısınız gerçekten bir iletişim yemek kültürü. Yüreğinize sağlık. Sevgiler.

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logo

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ photo

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
Takip Et

Her yeni yazı için posta kutunuza gönderim alın.

%d blogcu bunu beğendi: